Támogatott környezetvédő alapítványok

A MyForest közösségi erdők (Közösségi Erdőkért Alapítvány) egy olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a földön található erdők számának megduplázása érdekében. A maradék egyharmadnyi erdőségek ugyanakkor már nem képesek magukban megkötni az emberi tevékenység által kibocsátott CO2 mennyiséget, mely folyamat a globális felmelegedéshez, és e folyamat végén az emberi civilizáció pusztulásához vezet.

A onetreeplanted.org egy non-profit szervezet, akiknek egyetlen céljuk van: fákat ültetni.  Fákat ültetnek Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Ázsiában és Afrikában. Legtöbb projektjük segíti az erdőtüzek és áradások által elpusztított erdők visszatelepítését, miközben munkalehetőséget teremtenek és megvédik élőhelyeink sokszínűségét. Ha bővebben érdekel, olvashatsz róluk itt.

A theoceancleanup.com egy non-profit szervezet, akik saját fejlesztésű technológiájukkal szabadítják meg az óceánt a műanyagtól.  Egy 600 méter hosszúságú csővel és az ehhez tartozó 3 méterre lenyúló szűrővel szűrik meg a vizet a műanyagtól,  ami egyfajta “műanyag-sorompóként” működik. Számításuk szerint a Csendes-óceáni szemétsziget felét eltakaríthatják 5 éven belül. Ha bővebben érdekel, olvass róluk itt.

A David Shepherd Wildlife Foundation (DSWF) széleskörűen támogatja az innovatív és nagyszabású terveket, amelyek a vadvilág megmentését szolgálják Afrikában és Ázsiában. Céljuk felszámolni az illegális állatkereskedelmet, élőhelyet biztosítani a vadállatoknak, véget vetni az orvvadászatnak. Emellett oktatják is a helyieket ezen állatok fontosságáról. Néhány állat a sok közül akikért küzdenek nap, mint nap: elefántok, orrszarvúak, tigrisek, leopárdok, csimpánzok és még sok más. További infó: https://davidshepherd.org/